top of page

Finalist Grand Prix der Blasmusik

Met enige trots valt te melden dat de Böhmerwaldkapel dit jaar finalist is bij de Grand Prix der Blasmusik. Het is voor het eerst dat een Nederlandse blaaskapel doorgedrongen is tot de finale van dit prestigieuze gebeuren. Uit 12 internationale aanmeldingen heeft een 5-koppige vakjury de Böhmerwaldkapel gekozen tot 1 van de 4 finalisten. De overige 3 mede finalisten zijn: “Grenzwertig Böhmisch” uit de Allgäu, “Blechglanz” uit Bayerisch-Franken, en “Blechout” met muzikanten uit geheel Duitsland.


De finale vindt plaats op zondag 27 oktober in de bigBox- Allgäu in Kempten BRD. De start is om 17.00 uur; elk van de 4 finalisten krijgt 30 minuten speeltijd. De volgorde van optreden volgt ter plekke. Er mogen in totaal 6 nummers gespeeld worden, waarvan 2 nummers volstrekt nieuwe composities moeten zijn. Het moeten traditionele blaasmuziek nummers zijn (Beiers of Böhmisch) met naar eigen keuze mars, polka, walser, zang of solonummers.

De jury bestaat dit jaar uit moderator en beroepsmuzikant Dominik Glöbl (trompetist), Martin Scharnagel (leider van Viera Blech) en Kurt Pascher (leider van de Böhmerwälder Musikanten). De finale uitslag beperkt zich alleen tot de winnaar die de Grand Prix bokaal mee naar huis mag nemen. Over de uitslag wordt niet gecommuniceerd. Naast de bokaal ontvangt de winnaar een Melton Tenorhorn, een studio productie bij Klangfabrik Studios en een uitnodiging voor deelname bij het Egerländer Open-Air en Woodstock der Blasmusik.


Zie voor meer informatie: www.GrandPrix.de 


Gelet op de reisafstand vertrekt de Böhmerwald Kapel per touringcar al op zaterdag 26 oktober. Voor fans die deze happening willen bijwonen zijn er nog een beperkt aantal plaatsen vrij in de bus.


Vragen over de voorwaarden, kosten etc. is uitsluitend te richten aan:

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page